Software

Lees hier wat de beste software is om landingspagina’s te maken. 

Waarom een landingspagina software?

Er zijn vele redenen op te noemen voor het maken van een goede landingspagina. Zo kan je beperkte rechten hebben tot de desbetreffende website, waardoor het fijner is om een landingspagina te maken met een bepaalde tool of software. Beperkte mogelijkheden in het design zijn ook niet prettig. Zo kan het zijn dat je een gedateerde website voor je neus hebt, er geen genoeg middelen zijn voor het maken van een nieuwe website, maar je toch een look wilt uitstralen op de belangrijkste pagina van je website. Lees snel verder en ontdek de beste software voor het maken van landingspagina’s! 

Unbounce

Unbounce is een populair platform waarmee je landingspagina’s kunt bouwen welke beschikken over alle belangrijke functies. Met deze functies is het mogelijk om binnen WordPress te werken én om teksten dynamisch te kunnen plaatsen en personaliseren. Daarnaast biedt Unbounce snelle pagina’s voor mobiele apparaten. Tevens kun je parallax scrollen en heb je de beschikking over diverse pop-ups en sticky bars die je ook nog eens geplaatst kunnen worden op basis van verschillende triggers.

Enkele Voordelen van Unbounce:

  • de functie om parallax te kunnen scrollen is een leuk detail waarmee je het engagement op je landingspagina ook nog eens eenvoudig kunt vergroten. Nog een pluspunt: deze functie sluit naadloos aan bij snellere mobiele prestaties.
  • de pop-up en sticky bars zijn een leuke functie maar niet echt indrukwekkend. Hoewel, ze dragen wel bij aan het verhogen van de conversie. Daarnaast vinden veel gebruikers ze handig en bruikbaar.

Ontvang direct 20% discount in de eerste 3 maanden

Thrive Themes

Natuurlijk heb ik niet voor al mijn online zaken complexe funnels nodig. Veel van mijn online activiteiten hebben zelfs een redelijk passieve funnel. Dit komt omdat ze jaarlijks niet veel updates vereisen.

Ook ik moet nog steeds goed converterende landingspagina’s maken, meer inschrijvingen ontvangen op mijn maillijst en mijn klanten daarbij zowel digitale als fysieke producten leveren.

Om dit te kunnen doen maak ik bij voorkeur gebruik van het Thrive Theme lidmaatschap.

Als je een beginner bent, zou ik niet durven zeggen of dit de meest kostenefficiënte oplossing is voor het maken van een funnel.

Toch biedt Thrive Themes je alles wat je feitelijk gezien nodig hebt. Van een lidmaatschap plug-in tot aan vernieuwende software waarmee je jouw onderneming laat groeien. Daarbij is het natuurlijk niet van belang of je een eenmanszaak of klein bedrijf hebt.

Als het om Thrive gaat kan ik slechts twee nadelen benoemen:

  • je hebt WordPress nodig
  • in tegenstelling tot ClickFunnels, neemt het van scratch af opbouwen van een funnel met Thrive meer tijd in beslag. Daarnaast is Thrive iets minder intuïtief.

Bekijk hoe je meer dan €700 kunt besparen

Instapage

Instapage is een handige tool voor het maken van landingspagina’s. Je hebt de beschikking over een uitgebreid pakket opties welke je helpen om een goed converterende landingspagina te kunnen maken. Op deze manier kun je meer geld verdienen aan het budget dat je investeert voor adverteren.

Naar mijn mening is Instapage het beste alternatief als je landingspagina’s wilt bouwen. Toch bevat het niet alle functies die ClickFunnels heeft.

Zo heeft het geen automatische responder en moet je het ook doen zonder affiliate manager of lidmaatschap software. Het betreft dan ook niet echt software voor het maken van een funnel, maar is eigenlijk meer geschikt als een bedrijfsoplossing voor een eCommerce en SaaS verkoper die geen behoefte heeft aan productsoftware zoals een kleine ondernemer dat wel heeft.

Kortom, als je op zoek bent naar een geavanceerde oplossing voor het bouwen van een landingspagina zonder dat je daarbij complete funnels hoeft te maken, is Instapage het perfecte alternatief voor ClickFunnels. Wel moet je daarnaast nog afzonderlijk email marketing en automatiseringssoftware aanschaffen. Uiteindelijk ben je dan wel duurder uit.

Bekijk hier de voordelen

LeadPages

Net zoals dat bij Instapage het geval is, is ook Leadpages een vooraanstaande ontwikkelingssoftware voor landingspagina’s. Het biedt een perfecte oplossing voor het bouwen van goed converterende landingspagina’s en funnels.

LeadPages bevat één van de meest geavanceerde oplossingen voor het bouwen van landingspagina’s en de juiste analyses om je onderneming te kunnen laten roeien. Maar, daarnaast bevat het niet de functies waar je met ClickFunnels wel over kunt beschikken. Hierbij kun je denken aan meegeleverde software voor email automatisering of partnerbeheer. De prijs die je betaalt voor ClickFunnels en LeadPages is wel nagenoeg hetzelfde.

Zoals dat ook voor InstaPage geldt, zou ik voorstellen om Leadpages alleen als alternatief voor ClickFunnels te gebruiken als je kunt volstaan met slechts een verkooppagina. Ook hier zul je de benodigde software moeten aanschaffen om aparte funnels te kunnen bouwen.

LeadPages 14 dagen uitproberen

Simvoly

Ook Simvoly is een goed voorbeeld van redelijke nieuwe software welke is gemaakt om te kunnen concurreren met de monopoliepositie van ClickFunnels. Uiteindelijk waren zij het die het funnel concept zo populair gemaakt hebben.

Natuurlijk heb ik de software zelf geprobeerd. Daarbij wekt Simvoly sterk de indruk dat het de redelijk zware taak om een oplossing te kunnen creëren welke kan concurreren met de grote namen op de markt heeft volbracht.

Omdat de software nog behoorlijk nieuw is, had ik niet direct verwacht dat het zo geavanceerd zou zijn. Hier en daar moeten er nog wat aanpassingen gedaan worden zodat de oplossing nog effectiever en toegankelijker te maken voor de gebruikers.

Daarmee is Simvoly een waardevol en levensvatbaar alternatief voor ClickFunnels.

Start met een 14 daagse gratis trial

Landingi

Op het gebied van landingspagina software, biedt Landingi een verrassend alternatief. De technologie die Landingi gebruikt komt overeen met Thrive Themes. De sjablonen zijn overeenkomstig en kunnen ingezet worden voor elke gelegenheid. Met name kleine ondernemingen waarbij de interesse zich bevindt in het laten groeien van hun bedrijf.

Landingi is zeker een bruikbare oplossing als je alleen op zoek bent naar software om een landingspagina mee te kunnen bouwen. Anders dan ClickFunnels, bevat Landingi namelijk geen andere functies zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap, een autoresponder voor email of een partner beheerder.

Bekijk deze voordelige software

GetResponse

GetResponse dankt haar bekendheid aan de email automatiseringssoftware welke al snel één van de meest gebruikte software op de markt werd.

De uitbreidingsstrategie van GetResponse is zich naast het aanbieden van een e-mail autoresponder ook gaan richten op een systeem voor het bouwen van funnels waarmee je ook complexe funnels op een eenvoudige manier kunt creëren. Een erg diverse software dus.

De functies komen er overeen met die van andere software. De prijs die je daarvoor betaalt ligt zelfs iets later. Daarnaast is het volledig ondersteund in Nederlands. Daarmee kan GetResponse een geschikt alternatief voor zijn.

Bekijk alle mogelijkheden

 

Dit zijn volgens ons de beste softwareprogramma’s om landingspagina’s te maken. Wil je meer interessante artikelen lezen over online marketing? Lees dan snel verder

Deel