Software

Wil jij je concurrenten bespioneren in Google? Daar zijn verschillende handige tools voor. Wij hebben ze op een rij gezet. We vertellen je eerst wat meer over het waarom.

Concurrenten bespioneren in Google

Waarom zou je je concurrenten willen bespieden? Wanneer je een nieuw product wilt verkopen, is het goed om te weten wie je concurrenten zijn. Je kunt daar veel van leren (en afkijken!). Een handige manier om te kijken wat je concurrenten doen is analyseren van Google AdWords advertenties. Er zijn verschillende softwareprogramma’s jou hier bij kunnen helpen. We leggen er hieronder een paar aan je uit.

SEMrush

SEMrush is een handige tool en biedt een compleet overzicht op het gebied van concurrentie analyse. Zo kom je er achter op welke zoekwoorden jouw concurrenten gevonden worden en kun je hier zelf mee aan de slag. SEMrush biedt ook de mogelijk om een analyse via URL uit te voeren. Vergelijk jouw website met die van je concurrent en zie bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de websites hebben, of er backlinks aanwezig zijn en op welke zoekwoorden jullie zichtbaar zijn. Je kunt met dit softwareprogramma ook een keywordonderzoek, oftewel zoekwoordenonderzoek, uitvoeren.

Je kunt Semrush 1 week gratis proberen, daarna kun je kiezen voor verschillende betaalde opties.

MOZ

Je kunt MOZ vergelijken met SEMrush, het is een handige en complete tool. Je kunt MOZ gebruiken om de SEO van je website te verbeteren, bijvoorbeeld via de SEO Toolbar. Daarnaast kun je MOZ ook gebruiken voor een zoekwoordenonderzoek, domeinanalyse, rank tracking en een backlink onderzoek. Door middel van overzichtelijke informatie wordt duidelijk aangegeven waar verbeterpunten liggen.

Ahrefs

Een sterke speler op dit gebied, is Ahrefs. Je kunt op de website van Ahrefs de website van je concurrent invullen en vervolgens kom je alles te weten. Denk aan zoekwoorden, pagina’s die goed scoren, backlinks en concurrerende domeinnamen. Aan de hand hiervan kun je ook zien wat je nog kunt doen om beter te worden dan je concurrent.

Voor 7$ kun je Ahrefs een week proberen.

Screaming Frog

Screaming Frog is een tool die je om verschillende redenen kunt gebruiken. Je ziet eenvoudig welke fouten er in je website zitten, je kunt meta descriptions analyseren en andere URL’s bespioneren. Dit laatste wordt ook wel crawlen genoemd.

Je kunt tot 500 URL’s gratis bekijken, daarna kun je overstappen op een betaald pakket.

Wijzigingen zoektermen Google

Vrij recentelijk heeft Google iets gewijzigd in het zoektermenrapport. Met SearchAds kun je normaal gesproken zien op welke zoekwoorden je zichtbaar bent. Nu is het zo dat een deel wordt niet meer getoond. Het gaat vooral om longtail-zoekwoorden. Voor adverteerders is dit een domper. Waarom Google dit gedaan heeft, is niet duidelijk.

Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra’s.  

SEMrush

 

Deel