Software

Waar voldoet de ideale thuiswerkplek aan? Je leest het in deze blog!

We werken steeds meer thuis

Bijna iedereen zal het herkennen. We werken veel meer thuis sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020. Dat brengt voor- en nadelen met zich mee. We staan gelukkig niet meer in de file en we kunnen onze wekker net wat minder vroeg zetten. Aan de andere kant missen we onze collega’s en krijgen we last van onze nek en rug door de houten eetkamerstoelen. Vooral dat laatste is niet goed voor ons lichaam. Alle functionaliteit van kantoor hebben we thuis vaak niet. Het is echter wel belangrijk om thuis een goede werkplek te creëren. Waar voldoet een goede werkplek aan?

Zorg voor een goede houding 

We weten allemaal dat het belangrijk is om een goede stoel te hebben. Toch zitten we vaak nog op een keukentafelstoel of erger. Waar moet je op letten bij een goede bureaustoel?

  • Zorg ervoor dat de stoel verstelbaar is. Zo kun je hem precies instellen op jouw lichaam door bijvoorbeeld het zitvlak en de armleuningen aan te passen. Het is belangrijk dat je de stoel ergonomisch kunt afstellen. 
  • Koop een stoel die kan draaien. Zo geef je rust aan je rug als je veel beweegt. 
  • Koop een stoel van goede kwaliteit. Deze zal niet alleen langer meegaan in tijd, maar biedt ook meer functionaliteiten.

Wissel ook eens af. Heb je wel eens aan een hoog-laag bureau gedacht? Dit is een bureau dat je in hoogte kunt instellen. Zo kun je niet alleen zitten achter je bureau, maar ook staan achter je bureau. Of schaf een fitnessbal aan. Zo’n bal zorgt ervoor dat je lichaam steeds de juiste balans moet vinden waardoor je jouw lichaam traint en sterker maakt. 

Een juiste houding is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een ideale thuiswerkplek.

Laptops en schermen

We hebben vaak een laptop van het werk en dat is super fijn. Maar, het scherm is vaak wel aardig klein als je er heel de dag naar moet kijken. Werk je bijvoorbeeld met grote Exceloverzichten of vindt je het fijn om verschillende documenten naast elkaar te openen? Dat wordt lastig op een klein laptopscherm. 

Het is daarom handig een extern beeldscherm aan te schaffen (of twee!). Waar moet je op letten? 

  • De beeldverhouding. Dit is de verhouding tussen de breedte en hoogte van je scherm. De meeste gangbare beeldschermen hebben de verhouding 16:9 of 4:3. 
  • Het formaat van het beeldscherm. Dit wordt altijd uitgedrukt in inches. 1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Een beeldscherm van ten minste 24 inch moet groot genoeg zijn om je werk goed uit te kunnen voeren. 
  • Aansluitingen. Veel schermen hebben een HDMI-aansluiting. Zorg dat je daar een goede kabel voor koopt. Heb je een Apple? Let er dan op dat je een DisplayPort-aansluiting hebt.

Kantoorhandigheden 

De ‘grote’ zaken hebben we besproken. Zorg er verder voor dat je een goede muis hebt en eventueel een extern toetsenbord. Print je veel? Laat je adviseren over welke printer het beste bij jou past. De keuze is reuze. En werk je toch buiten de deur? Koop een goede laptophoes die je laptop beschermt. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn. 

Pimp je thuis-kantoor

Als je alle benodigdheden in huis hebt om goed vanuit huis te werken, kun je aan de slag! Maar het is ook wel leuk als je thuis werkplek er gezellig uit ziet. Op de website van ditverzinjeniet.nl vindt je allerlei leuke gadgets voor je kantoor. Hang daarnaast wat leuks aan de muur, zet wat groens neer (lees: planten) en zorg dat je een goede kop koffie kunt zetten. 

Maak thuiswerken leuk

Je hebt kunnen lezen waar een ideale thuiswerkplek allemaal aan moet voldoen. Het is belangrijk dat je goed zit en het hebben van een tweede scherm is erg handig. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat je kantoor er gezellig en aantrekkelijk uitziet. Onze boodschap is dus: Maak thuiswerken leuk en zorg dat je er lekker bij zit! Zo heb je meer energie tijdens het werken en ook daarna. Heb je tijd over of even ontspannen tussen het werk door? Lees deze boeken dan eens. 

Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra. 

Deel