Software

In deze blog leggen we je alles uit over de WWW formule: WordPress + WooCommerce = Webshop 

Wat is de WWW formule?

De WWW formule staat voor: WordPress + WooCommerce = Webshop. Door deze twee samen te gebruiken, maak je eenvoudig een webshop. We vertellen je meer over WordPress en WooCommerce. 

WordPress

WordPress (WP) is het meest gebruikte platform op websites te bouwen van de wereld. Het is een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). WordPress is eenvoudig te gebruiken, je hebt zelf bijna geen technische kennis nodig. WP wordt geschreven in de programmeertaal in PHP, waardoor je de code makkelijk kunt inzien en aanpassen. Bijkomend voordeel is dat WordPress gratis te gebruiken is.

Als je met WordPress werkt, kun je gebruik maken van plug-ins. Zo kun jij jouw website inrichten zoals jij wilt en gebruik maken van allerlei handigheden. De plugin die voor deze blog relevant is, is de plugin WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. Door gebruik te maken van de plugin kun je producten op je website plaatsen die je klanten vervolgens kunnen afrekenen. Dit hoeven niet per se fysieke producten te zijn, maar kunnen ook online producten te zijn zoals een e-book of een online cursus.

De plugin van WooCommerce is al meer dan 5 miljoen keer gedownload en daarmee de meeste gebruikte opensource eCommerce-plugin van de wereld. Dat wil zeggen dat je de code kunt inzien en kunt aanpassen, zodat verbeteringen mogelijk zijn.

De plugin is net als WordPress gratis te gebruiken. Als je net wat meer wil, kun je ook gebruik maken van de premium versie. Net als WordPress is WooCommerce simpel in gebruik. Je hebt geen technische kennis nodig. Het is eenvoudig om je webshop op deze manier in te richten en bij te houden.

Lees hier de beste softwareprogramma’s voor het maken van landingspagina’s

WordPress + WooCommerce = Webshop

Wanneer je WordPress en WooCommerce samen gebruikt, kun je dus eenvoudig een webshop opzetten. De mogelijkheden zijn enorm.

Heb jij al een webshop maar wil je meer omzet behalen? In het boek ‘Meer omzet met je webshop‘ leer je hoe je de conversie van je webshop structureel verbetert. Het boek staat boordevol praktische tips.

Deze pagina bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra’s. 

Deel