Boeken Software

In deze blog nemen we je mee in de wereld van e-mail marketing: we geven tips voor verschillende softwareprogramma’s.

Wat is e-mail marketing?

De naam verklapt het eigenlijk al. E-mail marketing gebruik je om via e-mail je klant te bereiken. Het bekendste voorbeeld is een nieuwsbrief met daarin bijvoorbeeld het laatste nieuws en aanbiedingen. In deze blog vertellen we je welke software je kunt gebruiken voor e-mail marketing. Wij geven je ook nog 3 tips voor e-mail marketing boeken! 

Waarom is e-mail marketing interessant?

E-mail marketing is een gemakkelijke en persoonlijke manier om klanten te bereiken. Elk bedrijf kan deze vorm van marketing inzetten om het bereik te vergroten. De kosten zijn laag en de opbrengsten zijn hoog (als je het op de juiste manier inzet). Als je gebruik maakt van email-marketing automation software, krijg je inzicht in wat de klant met de e-mail doet en kun je bijsturen als dat nodig is. Door geregeld een e-mail te sturen naar je klanten, promoot je je eigen bedrijfsnaam en zorg je voor loyaliteit. Let er wel op dat veel e-mails in de SPAM filter terecht komen én dat je klanten van te voren altijd om toestemming moet vragen om hen op te nemen in je e-maillijst. 

Lees hier wat een opt-in is

Hoe pas je e-mail marketing toe?

Je kunt er voor kiezen om een bureau in te huren en e-mail marketing uit handen te geven. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Via Google zijn tientallen bureaus te vinden. 

Als je liever zelf aan de slag gaat met e-mailmarketing kun je gebruiken maken van e-mail marketing software. Zie hier van welke software jij onder andere gebruik kunt maken!

Spotler

Met Spotler wordt e-mail marketing makkelijk gemaakt. De software is geavanceerd, maar niet ingewikkeld. Zo kun je er makkelijk mee aan de slag. Ook krijg je uitgebreide begeleiding, waardoor je er niet alleen voor staat. Spotler heeft inmiddels al meer dan 5.000 gebruikers en is continu in ontwikkeling. 

Plan hier een gratis demo in

ActiveCampaign

ActiveCampaign is een in Amerikaans gevestigd bedrijf met klanten over de hele wereld. De populariteit van deze software is de laatste jaren enorm toegenomen. Het leuke van ActiveCampaign is dat je de nieuwsbrieven kunt personaliseren zodat niet iedereen dezelfde nieuwsbrief ontvangt. Dit verhoogt de kans op verkopen! Daarnaast kent de software tal van functies waardoor jij meer inzichten krijgt. De software is in vergelijking met andere aanbieders een stuk goedkoper! 

ActiveCampaign

Meld je hier aan!

Mailchimp 

Mailchimp, te herkennen van het aapje met pet op. Het programma biedt veel mogelijkheden en is daarnaast gemakkelijk te begrijpen. Voor startende ondernemers is het mogelijk een gratis account aan te maken waarin de basisfunctionaliteiten beschikbaar zijn. Heb je echter wat meer hulp nodig? Dan wordt aangeraden voor de betaalde versie te kiezen. 

Bekijk hier wat Mailchimp voor jou kan betekenen

Dotdigital 

Werk jij met Magento? Kijk dan ook eens naar Dotdigital. Dotdigital is volledig geïntegreerd met Magento. Ook als je niet met Magento werkt kun je prima gebruik maken van Dogdigital. Het is een groot bedrijf dat in meerdere landen zijn klanten heeft. Je kunt Dotdigital niet alleen gebruiken voor e-mail marketing, maar bijvoorbeeld ook voor SMS-marketing. Je kunt hier een gratis proefperiode aanvragen. 

Vraag een gratis proefperiode aan

Copernica

Met Copernica worden e-mailcampagnes automatisch verzonden op basis van data en gedrag. De software van Copernica is erg gebruiksvriendelijk en je ziet meteen wat je doet en hoe de e-mail er uit komt te zien. Vanuit je webshop of website kun je gemakkelijk gegevens ophalen die door de tientallen integraties beschikbaar zijn. Ze werken samen met diverse partners waardoor je ook gebruik kunt maken van andere online marketing diensten. Je kunt Copernica 30 dagen gratis proberen! Daarna wordt een vaste prijs gehanteerd + een variabele prijs, afhankelijk van het aantal e-mails dat je verzendt. 

Probeer Copernica nu 30 dagen gratis

Met deze software tips voor e-mail marketing kun jij vandaag nog aan de slag!

Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra’s. 

 

Deel