Begrippen SEO

Inbound marketing, een interessante vorm van online marketing die jouw klant centraal stelt. Door in te zetten op relevante en adequate content maak jij van bezoekers klanten. En wie wil dat nou niet.

Wat is inbound marketing?

De term Inbound Marketing werd bedacht door de Amerikaan Brian Halligan. Hij is tevens de oprichters van Hubspot, een softwareprogramma dat gebruikt wordt voor marketing, verkoop en klantenservice. Het is een CRM systeem waarin relaties met klanten makkelijk onderhouden kunnen worden. Ideaal dus voor inboundmarketing.

Hoe is inbound marketing te gebruiken?

Inbound Marketing betekent dat je jouw klant centraal zet en inspeelt op de persoonlijke wensen van deze persoon. Om dit goed te doen, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Het is belangrijk dat je een band opbouwt met jouw potentiële klant. Dit doe je onder andere door te zorgen voor sterke content die de lezer aanspreekt. Zo creëer je een gevoel van vertrouwen en autoriteit.

Zet in op contentcreatie

Zoals eerder dus is toegelicht, speelt content een hele grote rol bij inbound marketing. Deze vorm van marketing kan dan ook niet zonder content marketing. Content is key. Een aantal tips om sterke content te schrijven:

  • Weet waar jouw doelgroep behoefte aan heeft;
  • Zorg dat jouw teksten SEO-proof zijn;
  • Vraag of iemand jouw teksten naleest;
  • Kies een specifiek onderwerp en schrijf verschillende artikelen over dit onderwerp.

Ga hier mee experimenteren, kijk wat werkt en aanslaat bij jouw doelgroep.

Leer ook meer over content marketing

Outbound marketing

Tegenover inbound marketing staat outbound marketing. Outbound marketing is minder persoonlijk en wordt vaak grootser opgezet, met het doel een grotere groep mensen te bereiken. Bijvoorbeeld door het inzetten van advertenties. Outbound marketing is achterhaald en wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt.

Meer weten over andere vormen van online marketing? Je leest het hier.

Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra. 

Deel