SEO

Tweeduizendtwintig loopt op z’n eind en we kijken allemaal uit naar 2021. Het jaar 2020 veranderde de wereld en we hebben gezien dat online nóg belangrijker is geworden. Welke ontwikkelingen staat ons in 2021 te wachten op het gebied van online marketing?

Online Marketing ontwikkelingen 2021

Er zijn tientallen ontwikkelingen te melden voor 2021. We lichten er een paar voor je uit.

Marketing automation

Marketing automation zal nog belangrijker worden in 2021. Gebruik dit bij je strategie aanpak en zorg dat je dit goed hebt ingeregeld. Dit kan een heel hoop tijd besparen. Zo heb je tijd over voor andere marketing doelen. Lees hier hoe je eenvoudig tijd kan besparen met marketing automation.

SEO

Als je ook in 2021 goed (of zelf beter) gevonden wilt worden in Google, moet je rekening houden met een aantal ontwikkelingen. De snelheid van je pagina wordt nog belangrijker. Ook wordt de autoriteit van de schrijver belangrijker en zijn kwalitatieve backlinks nog belangrijker om te hebben. Google zal ook vaker de featured snippet laten zien, zorg dus dat je duidelijk antwoord geeft op een vraag in jouw content.

Cursussen en online events

Als 2020 ons iets geleerd heeft, is het wel dat online werken voor velen van ons mogelijk is. Fysieke events werden massaal gecanceld, terwijl we met z’n allen via het beeldscherm inspirerende sessies bijwoonden. Ook het volgen van cursussen online werd steeds ‘normaler’. En dit biedt mogelijkheden voor de toekomst. Zet een online cursus op en verdien hiermee een passief inkomen.

Instagram

Daar waar Facebook wat aan populariteit verliest, kun je niet meer om Instagram heen. Instagram Stories worden steeds belangrijker, net als Instagram Reels, een nieuwe feature die uitgebracht werd in 2020. Als bedrijf zijnde kun je veel uit Instagram halen. Meer weten over hoe jij Instagram kan inzetten voor jouw bedrijf? Debra van dsocials helpt je er bij! Social media marketing wordt dus heel erg belangrijk.

Verder worden ook influencer marketing, geautomatiseerde SEA en content marketing belangrijker in 2021.

Deel