Begrippen Cursussen Software

Steeds meer ondernemers starten met Affiliate marketing. Er valt een aardig zakcentje mee te verdienen. Wat is affiliate marketing en waarom zou je het gebruiken? Je leest het in deze blog. 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Je kunt geld verdienen door het promoten van producten of diensten van adverteerders via unieke linkjes. Je ziet dit vaak gebeuren op een blog, in een nieuwsbrief of op social media (bijvoorbeeld via Pinterest). Stel, je hebt een blog over reizen en je plaatst daar een bericht over een hotel waar je geweest bent. Als je dan in de blog een unieke link toevoegt, dat je creëert vanuit een affiliate programma, en een bezoeker klikt op deze link en boekt vervolgens, dan ontvang jij een bepaalde commissie over het totaalbedrag. De koper betaalt niks extra’s. 

Waarom affiliate marketing gebruiken? 

Als je veel bezoekers op je website hebt, is het lucratief om gebruik te maken van affiliate links. Stel dat 1 procent van je bezoekers overgaat tot een koop, dan zijn dat bij 10.000 bezoekers gemiddeld per maand, zo’n 100 bezoekers. Afhankelijk van de hoogte van de commissies, kun je hier een aardig zakcentje mee verdienen. 

Wist je dat er mensen zijn die duizenden euro’s per maand verdienen met affiliate marketing? 

Waar moet ik op letten bij het gebruik van affiliate marketing? 

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij affiliate marketing:

 • De commissie is per aanbieder verschillend, lees je van te voren goed in zodat je weet wat je kunt verwachten
 • Lees de spelregels van het affiliateplatform! Je mag niet zomaar overal alles promoten, de reputatie van de aanbieder staat daarmee op het spel.
 • Je moet altijd aangeven dat je gebruik maakt van affiliate marketing. Doe dit bijvoorbeeld onderaan je blog.
 • Zorg ervoor dat je je teksten niet vol zet met linkjes, dat ziet er nogal spammerig uit. Mensen zullen dan sneller afhaken.
 • Lees op de website van de Belastingdienst hoe je jouw inkomsten uit affiliate marketing moet opgeven.

Verschillende affiliate platforms

Er zijn tal van affiliate platforms. Er zijn programma’s die verschillende losse merken onder zich hebben. Dit zijn bijvoorbeeld: 

 • Linkpizza. Dit platform wordt veel gebruikt door influencers. Bedrijven kunnen jou dan ook benaderen om iets te promoten. 
 • Daisycon. Je kunt je bij diverse lossen merken aanmelden, variërend van merken in de reisbranche tot boekverkopers en van aanbieder van klusspullen tot kleding aanbieders. 
 • Tradetracker. Een divers programma met een overzichtelijk dashboard om je statistieken bij te houden. 
 • Paypro. Hierop worden diverse cursussen aangeboden die je kunt promoten. De commissies zijn leuk!
 • Soofos. Soofos biedt cursussen aan binnen diverse gebieden, bijvoorbeeld marketing, fotografie en persoonlijke ontwikkeling. Aanmelden als affiliate is simpel!

Verder zijn er ook losse merken die hun eigen affiliate programma hebben. De bekendste zijn:

 • Bol.com
 • Booking.com
 • Airbnb

Weten of een merk een eigen affiliate programma heeft? Type op google gewoon de merknaam in met daarachter affiliate. Dan zie je snel genoeg of ze een eigen programma hebben. 

Help, waar moet ik beginnen? 

Wil jij starten met affiliate marketing, maar weet je niet goed waar te beginnen? Er zijn diverse cursussen die je online kunt volgen om te beginnen met affiliate marketing. Wij volgden zelf de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijaard van de Internet Succes Gids. Deze cursus is erg uitgebreid en kost maar 47 euro!

Lees hier hoe jij gratis meer bezoekers naar jouw website trekt. 

Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra.  

Deel