SEO

Wil jij de SEO verbeteren op jouw website? Wij geven hier 5 tips!

Tip 1: Schrijf relevante teksten

Schrijf relevante en interessante teksten. Enthousiasmeer de lezer in de inleiding zodat hij of zij zeker verder zal lezen. Je kunt ook gebruik maken van een inhoudsopgave aan het begin van je tekst. Zo weet de lezer  wat er komen gaat en daarnaast waardeert Google dit ook.

Zorg ervoor dat jouw teksten nog beter zijn dan die van een ander. Google zal dit opmerken en jouw website boven die van een ander plaatsen.

Weet je niet goed wat je moet schrijven? Kijk eens bij de concurrent. Doe inspiratie op en maak jouw bericht beter!

Tip 2: Maak gebruik van de juiste zoekwoorden

Zorg dat je de juiste zoekwoorden gebruikt in jouw teksten. Het is nuttig om je zoekwoorden te verwerken in je inleiding, tekst en titel. Probeer daarnaast ook je zoekwoorden te plaatsen in je de meta description, heading tags en url.

Gebruik het liefst zoekwoorden die veel gevonden worden, maar let wel op de concurrentie. Als er al veel geschreven is over een bepaald onderwerp, wordt het lastiger hoog te scoren in Google.

Maak gebruik van zoekwoord tools om te zien welke zoekwoorden jij kunt gebruiken.

Tip 3: Voeg relevante links toe

Link naar andere relevante pagina’s. Wees niet bang dat je hier de concurrent mee helpt. Als jij interessante en relevante informatie aanbiedt op jouw website, komt de klant echt wel weer terug.

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van interne links. Link in je artikel naar een ander artikel dat je geschreven hebt. Zo zullen bezoekers sneller doorklikken.

Tip 4: Voeg relevante afbeeldingen toe

Voeg afbeeldingen toe aan jouw blog. Let er dan natuurlijk wel op dat de afbeeldingen jouw tekst ondersteunen.

Als je een afbeelding toevoegt moet je letten op twee dingen:

  1. Zorg dat de afbeelding een beschrijving heeft. Dus bijvoorbeeld: strand-barcelona.jpg en niet afbeelding9593.jpg. Google kan die laatste benaming namelijk niet lezen.
  2. Voeg een alt-tekst toe aan je afbeelding. Je kunt dit gemakkelijk doen wanneer je een afbeelding hebt geüpload in bijvoorbeeld WordPress.

Tip 5: Zorg dat je website snel is

Het is belangrijk dat je website snel is en niet te lang moet laden. Bezoekers zullen dan snel de website verlaten en dat wil je niet. Daarnaast ziet Google de laadtijd als belangrijke factor.

Je website kan trager worden door het gebruik van grote afbeeldingen of omdat je veel plug-ins hebt gedownload. Kijk goed welke plug-ins je echt nodig hebt en welke je eventueel zou kunnen verwijderen.

Je kunt de snelheid van je website testen via de PageSpeed Insights tool van Google.

 

Met deze vijf tips kun jij eenvoudig de SEO verbeteren op jouw website.

Meer leren over SEO? Koop dan het boek ‘Doelgerichte SEO’ of ga aan de slag met de Online SEO Training.

Deel