Begrippen Cursussen SEO

Er zijn verschillende vormen van online marketing. We leggen er een aantal aan je uit. 

Online Marketing

Online Marketing is heel breed. Er zijn verschillende specialismen binnen dit begrip. Wij leggen 5 veelgebruikte online marketing vormen verder uit.

1. Zoekmachine Marketing (SEO)

Zoekmachine Marketing, ofwel SEO (Search Engine Optimization), is een manier om websites hoog te laten scoren in Google. En dat wil je, want dan heb je meer kans dat mensen op je website klikken. Dit noemen we organisch verkeer. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en het creëren van voldoende en interessante content, kun jij jouw SEO verbeteren. Daarnaast zijn er ook nog een aantal technische punten waardoor je jouw SEO kunt verbeteren. Je leert het allemaal in de cursus ‘Scoren met SEO’. 

Lees hier 5 tips om aan de slag te gaan met SEO.  

2. Adverteren in Google / SEA

Een andere vorm van Zoekmachine Marketing is, SEA. Dit is het adverteren in zoekmachines, ook wel Google Advertising genoemd. Je hebt het vast al wel eens gezien. Wanneer je iets ingeeft in bijvoorbeeld Google, zie je dat sommige website ‘geadverteerd’ zijn. Het staat er altijd bij wanneer het om een advertentie gaat. De adverteerder bepaald op welke zoekwoorden hij gevonden wil worden en betaald vervolgens per klik.  

Wil jij aan de slag met Google Advertising? Laat een gratis Google Ads Scan uitvoeren om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

3. Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is het promoten van producten. Voor elke aankoop die iemand doet, ontvang jij een commissie. Deze commissie is afhankelijk van de verkopende partij, maar kan een leuk zakcentje opleveren. Het is een passieve manier om inkomsten te genereren. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s waar je je voor kunt aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan bol.com, booking.com en daisycon. 

Je leest meer over Affiliate Marketing in in deze blog.

4. E-mail Marketing

E-mail Marketing is marketing via e-mail. Door middel van het versturen van e-mails aan klanten, kun je nieuws en aanbiedingen verkopen of onder de aandacht brengen. Het is een eenvoudige manier om (veel) klanten te bereiken. Door e-mail marketing gericht in te zetten, bouw je een band op met je klant.  

Je kunt nu gratis een cursus volgen over dit onderwerp. Waar wacht je nog op?

Meer weten of E-mail Marketing? Je leest het hier

5. Social Media Marketing 

Open Facebook of Instagram en de reclames en gesponsorde berichten vliegen je om je oren. Adverteren op Sociale Media is een manier om online marketing te doen. Je kunt de advertenties gericht inzetten door je doelgroep nauwkeurig te selecteren. Zo kun je precies bereiken wie je wil. Je kunt zelf gaan experimenteren of een online marketing bureau vragen de werkzaamheden uit hand te nemen. 

 

Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine fee krijgen over de producten die jij via ons aanschaft. Jij betaalt niets extra.  

Deel