SEO Software

Zet Pinterest in voor jouw bedrijf en geef een boost aan je business door gebruik te maken van Pinterest marketing. Pinterest biedt veel voordelen én mogelijkheden. Gebruik jij het al? 

Wat is Pinterest?

Pinterest is hot! Nederland telt inmiddels 3,5 miljoen gebruikers. Het grootste gedeelte daarvan is vrouw. Pinterest is een zoekmachine, maar dan gericht op afbeeldingen. Het is eigenlijk een heel groot online prikbord. Elke afbeelding noem je een ‘pin’ en linkt door naar een andere website. Bijvoorbeeld een blog of een webshop. Het platform wordt vooral veel gebruik om inspiratie op te doen, bijvoorbeeld voor trouwfeesten, recepten en tuinideeën. 

Pinterest gebruiken om jouw producten te verkopen

Zoals gezegd gebruiken veel gebruikers Pinterest voor het opdoen van inspiratie. Dit biedt mogelijkheden voor jou als bedrijf. Omdat er vanuit Pinterest veel doorgeklikt wordt naar andere websites kan de gebruiker ook op jouw website terecht komen. De producten die je wilt verkopen kun je ‘pinnen’. Dit hoeven niet alleen fysieke producten te zijn, maar kunnen ook diensten zijn die je aanbiedt. Denk aan e-books, cursussen en trainingen. Let er natuurlijk wel op dat je niet voor de keiharde verkoop gaat. De gebruiker zal dit merken en minder snel overgaan tot koop. 

Recentelijk is Pinterest een samenwerking aangegaan met Shopify waardoor het mogelijk is dat gebruikers jouw producten gemakkelijk kunnen kopen. Ideaal dus als je een webshop hebt. 

Je kunt Shopify 14 dagen gratis proberen

Maak een zakelijk account aan

Als je een bedrijf, website of blog hebt kun je kiezen voor een Zakelijk account. In dit account kun je bijhouden hoeveel maandelijkse bezoekers je hebt, hoe vaak er op je pins wordt geklikt en het aantal keer dat je pins zijn gezien. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je pins te sponsoren. Hierdoor kun je je zichtbaarheid vergroten.

Je leest hier hou je eenvoudig een zakelijk account maakt

Pinterest Trends

Sinds kort heeft Pinterest een nieuwe functie toegevoegd: Pinterest Trends. Je kunt daar ontdekken op welke trefwoorden mensen zoeken en welke categorieën populair zijn. Op deze manier ontdek je relevante zoekwoorden. Op dit moment kun je alleen zien waarvoor dit geldt in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het is niet bekend wanneer de functie ook voor Nederland wordt uitgerold. 

Volg een Pinterest Cursus

Omdat Pinterest dus steeds interessanter wordt voor bedrijven, bieden diverse partijen een Pinterest cursus aan om hier mee aan de slag te gaan. In deze cursus leer je hoe je een ijzersterke Pinterest strategie opzet en duizenden bezoekers naar jouw pagina trekt. 

Maak pins met Canva

Op Pinterest zie je veel bewerkte afbeeldingen, met bijvoorbeeld tekst. Zoek maar eens op: online marketing. Je krijgt dan allerlei afbeeldingen met tekst die verwijzen naar gidsen, e-books en websites. De afbeeldingen zien er professioneel uit en dat zijn ze ook, maar ook jij kunt ze maken. Dat doe je eenvoudig via Canva. Meld je aan en ontvang gratis premium-elementen. Start vandaag nog met ontwerpen! 

Wanneer begin jij met het boosten van je business?

Zet Pinterest in voor jouw bedrijf en wordt sneller gevonden! Door gebruik te maken van Canva maak je eenvoudig afbeeldingen in jouw huisstijl.

Volg Online Marketing Info ook op Pinterest!

Online Marketing Info

Lees hier ook andere blogs van Online Marketing Info.

Deel